a preview of the site for open graph data
proizvod
Een blog over het
schrijven van een boek
Blog

Het tweede slachtoffer

28 oktober 2018

Het verliezen van een vriendschap na 25 jaar is niet leuk, nu twee jaar geleden. Zeker omdat het vooral door mijn eigen toedoen zo is gegaan. Mijn beste vriend heeft alles geprobeerd sinds de ontgroening ruim twintig jaar terug. Jarenlang was hij veel meer een vriend voor mij, dan ik een vriend voor hem. Uit egocentrisme. Uiteindelijk is het te veel en hebben omstandigheden zijn besluit gekleurd. Het heeft net een plek en ik respecteer, maar hij mist wel wat.

Nu is het mijn buurvrouw, het tweede slachtoffer. Ik heb een mentale sleutel naar haar hart gekregen en ben daar niet zorgvuldig mee omgegaan. Met haar is het diep, maar zij houdt het voortaan breed. Ik heb natuurlijk gewoon nog steeds de sleutel, dus heeft ze aan de andere kant al het meubilair als barricade opgestapeld. Omdat ik nu aan de andere kant sta, kan ik niet helpen de barricade af te breken. Hoogstens kan ik haar motiveren zelf deze weer te willen afbreken. Ontkennen heeft geen zin.

Om te voorkomen dat zij zelf ten onder gaat aan het mij ondersteunen, moet er afstand komen. Ze mist begrip en vertrouwen. Ze kan ook niet anders. Ze weet dat ik haar veel meer dan geweldig vind, vriendschap doet ook pijn soms. Pijn is juist ook houden van. Desalniettemin ben ik haar en de vriendschap kwijt. Ik respecteer haar keuze.

Lief zijn.

Enkele weken geleden heb ik een email ontvangen van de meneer van de internationale filmproductiemaatschappij. Waar het manuscript blijft?  Ik loop al een paar weken uit de afgesproken planning en omdat ik het nog niet af heb, heb ik niet op zijn email gereageerd.

Het ruwe manuscript is af , de autobiografie is af en ik heb geleverd.  Het is nu tastbaar en reëel. Er is geen weg meer terug.

Het is geen heel eerlijke start. Het doet mij denken aan vroeger bij de opleiding in Den Helder. Bedrijven staan klaar om mij van school te trekken nog voor ik een diploma heb. Uit verschillende hoeken neemt de interesse in het boek al toe en worden we door geïnteresseerden benaderd. Dat is fijn.

Het doel is de lezer door het gehele boek te boeien zonder dat ze het weg te willen leggen. De emotie en de verbeelding zijn er. Alles klopt en bovenal is het eerlijk, open en authentiek. De waarheid als Justin.

Straks gaan er andere krachten werken. Krachten die de partijen doen laten inzien wat er ligt.  De synopsis is maximaal treffend. Er is een verkorte versie beschikbaar van vijftig pagina’s en dan het manuscript zelf nog.

Manuscript nog een keer nalopen en dan kan het naar de meneer van het filmproductiemaatschappij. Vier e-mails van ze, en twee maanden later dan gepland, kan het manuscript eindelijk weg.

We gaan nu het manuscript slijpen en de kanalen aanspreken. Filmproductiemaatschappij, uitgevers, eigen beheer en media. Fase II is een feit.

Ineens heb ik Instagram en Facebook

 

Blijf op de hoogte

Als er een update is van het blog (of beter: hard nieuws over het boek), sturen we je meteen een kort berichtje.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze Privacyverklaring.