a preview of the site for open graph data
proizvod
Een blog over het
schrijven van een boek
Blog

Batterij Kees

10 september 2017

Uit verveling heb ik besloten een studie te gaan volgen. Ik ga Natuurkunde studeren en zo zit ik weer op school, maar het is vooral uit bezigheidstherapie en arrogantie. Ik zit in een groep met andere studenten en ik heb gelijk een maatje gevonden. Kees is geweldig en zet zonder het te weten mijn ‘aan’ knopje aan. Kees leest hobbymatig veel en heeft een achtergrond in online marketing. Twee vliegen in  één klap. Bovenal is hij heel vrolijk en straalt hij complete onbevangenheid en verwondering uit. Hij is geïnteresseerd in waarom ik ben wie ik ben en hoe het komt waarom ik zo veel zelfverzekerde overtuigingen heb. Kees is als een kind waarop je niet boos kunt worden, in positieve zin. Hierdoor komt hij zonder pardon in de positie dat hij alles kan, mag en moet zeggen tegen mij, zonder dat hij doorheeft dat het best bijzonder is.

Hij heeft een hele andere kijk op seksuele beleving dan ik, de sociaal wenselijke, dus daar verbaas ik mij ook niet over, maar hij vindt het wel interessant wat ik ervaar. Hij heeft er niets mee, maar wil het wel oprecht begrijpen. Onbedoeld zet hij een extra batterij in de voortgang voor het boek. Ik kan nu ook meer schrijven alsof ik hem uitleg in het waarom. Kees is mijn naïeve lezer geworden, een referentie.

Wanneer ik weer een aantal nachten tik komen inderdaad een paar juweeltjes uit de vingers . Ik lig achterover op de bank met mijn ogen dicht en reis weer af als een soort zelfhypnose. Ik voel de opwinding weer, de geur van kerosine, het gegil in hokken. Alle mensen die door elkaar lopen in de aankomsthal. Ik voel de emotie weer, de woede maar ook het verlangen en de eenzaamheid. Mijn ouders en mijn omgeving die mij niet meer herkennen.

Het is tijd om te schrijven over de eerste stapjes.

Dank je wel Kees. Ik kan weer verder.

Blijf op de hoogte

Als er een update is van het blog (of beter: hard nieuws over het boek), sturen we je meteen een kort berichtje.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze Privacyverklaring.