a preview of the site for open graph data
proizvod
Een blog over het
schrijven van een boek
Blog

Ben Zeus

28 november 2016

Ik heb iemand ontmoet die mij gaat helpen. Het is een interessante vriend van mijn vriendin en hij heeft wat ervaring met schrijven, boeken en uitgeven. Hij heeft mijn idee en verhaal gelaten aangehoord. Afstandelijk en bijna erudiet erkent hij het grote plaatje. Er moet, volgens hem dan wel minimaal een kwalitatief goed boek zijn, de interesse van uitgevers en een plan.

We spreken af dat hij gaat bijdragen aan het proces van realisatie.

Ik vind dat al snel erg lastig omdat alles wat hij zegt voor mij een persoonlijke aanval is, een aanval op mijn vermogen om te schrijven en een ontkenning van mijn realiteit en waarheid. Hij hakt er nog harder in met zijn feedback. Ik heb ondertussen zo een hekel aan hem, dat hij mij juist weet te motiveren. Alles wat hij zegt is waar en ik erger mij er kapot aan.

“Zo komt je boek niet af Justin, zo wil niemand het lezen en koopt niemand het. Je verhaal is goed en authentiek, maar hoe jij het schrijft wordt het verkracht”.

Ik word boos en terroriseer mijn omgeving, dus is hij ook het slachtoffer. Ik bombardeer zijn Whatsapp met de argumenten van mijn gelijk. Hij leest het, want ik zie twee blauwe vinkjes, maar hij reageert niet. Als hij wel reageert is het kort en of het al iets beter met mij gaat. Ik scheld hem uit voor alles wat ik kan bedenken, probeer hem te krenken tot het bot en ik vervloek hem, maar hij gaat niet weg.

Als ik geen kwaliteit lever, dan moet ik ook niet zeiken over kritiek. Als ik liever een veer in mijn reet wil voor mijn huidige kwaliteit, dan kan ik beter alleen jaknikkers laten lezen. Hij is de meneer van de kennis en de contacten. Pas als het goed genoeg is voor hem, pas dan komt hij in beweging, want dan zullen ook de uitgevers in beweging willen komen. Ik moet wel eerst het verhaal produceren.

Wat als ik terug ga naar de tijd van toen? Is mijn omgeving wel bereidt omwille een doel, de Justin te accepteren aan wie zij allemaal zo een hekel hebben. Ga ik weer mensen kwijtraken? Ik heb al zoveel onnodige slachtoffers gemaakt en vriendschappen met buitenproportionele oorlogsretoriek naar de bodem getorpedeerd.

Blijf op de hoogte

Als er een update is van het blog (of beter: hard nieuws over het boek), sturen we je meteen een kort berichtje.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze Privacyverklaring.