a preview of the site for open graph data
proizvod
Een blog over het
schrijven van een boek
Blog

Bijna!

27 april 2019

De eerste maanden van de jaar hebben in het teken gestaan van afwachten.

Het manuscript is verstuurd naar de eerste uitgevers in Nederland.
Drie uitgevers vonden het niet de moeite om te reageren en drie uitgevers zijn van mening dat het thema niet past in hun portefeuille of visie die zij als uitgever hebben.

Criminaliteit en vrouwenhandel zijn nu niet direct een sociaal-maatschappelijk geaccepteerd thema om breed bespreken. Er heest een taboe op deze mensonterende realiteit. Liever nog erkennen wij het om het vervolgens onbesproken onder het tapijt te vegen. Het is gek om erover te praten.

PROIZVOD gaat over een serieus probleem.

De resterende uitgevers hebben na het lezen van het manuscript aangegeven dat het er nog niet is. Het manuscript is weliswaar bestempeld als voldoende potentie, maar er zitten nog wel een aantal ‘haken en ogen‘ aan.

Diverse mensen, bekend en onbekend, hebben het manuscript gelezen en dit voorzien van feedback. Opmerkelijk is dat de rode draad van de feedback van de lezer overeenkomt met de feedback van de uitgevers.

“Het verhaal gaat in één lijn rechtdoor en gaat steeds sneller. Er zijn geen zijwegen, geen moment om op adem te komen”. De lezers geven aan dat het hun adem doet stokken. Er heest verwarring in emoties. Compassie voelen voor de schrijver of de boosheid naar dader. De lezer is in conflict gekomen met haar eigen gevoel. Een emotionele spagaat die ik vooral ervaar als een compliment. De lezer krijgt namelijk een realistisch kijkje in mijn wereld.

“Te weinig gebruik van synoniemen. Dezelfde uitdrukkingen herhalingen zich en evenzo begrijpt de lezer ook heus wel dat je boos bent, en ook waarom. Hierdoor kan soms irritatie ontstaan. Alsof ik, als lezer dom ben en jou niet begrijp”.

Iedereen weet waarom zij het boek leest, dus iedereen weet waar het heengaat. De algemene ervaring is dat de aanloop wat uitgebreid is, het middenstuk helemaal goed en het einde te vroeg.

Nu, weer twee maanden later, is alle feedback in het manuscript verwerkt. Er zijn alinea’s uit het verhaal gehaald, er zijn stukken verder uitgediept (het behang en wandcontactdoos) en er zijn nieuwe waargebeurde beschrijvingen toegevoegd. Ik ga ervan uit dat de lezer in het begin van het boek al snel een duidelijk beeld heeft waarom mijn boosheid onmeetbaar zo groot is. Het manuscript is herschreven en opnieuw aangeboden aan de uitgever.

Inmiddels zijn we rond met de uitgever. Mijn ware verhaal is compleet, treffend en komt keihard binnen. PROIZVOD komt uit! De verwachting is 2019! Nu worden alle teksten nagelezen, nagekeken en verbeterd. Er zitten natuurlijk nog steeds een aantal grammaticale fouten en stijlfouten in. Maar goed, dat is voor de uitgever 🙂

We kunnen nu langzaam kijken naar het ontwerp van de kaft. Naast een fotograaf zijn we ook in gesprek met een model. Gezamenlijk gaan we kijken naar een geschikte locatie en compositie, die het verhaal in één beeld kan samenvatten en het juiste gevoel kan overbrengen.

Er is ook nieuws van de filmproductiemaatschappij. Het script is gelezen en gewogen. Zij sluiten zich aan bij de feedback van de rest. Het herziene manuscript is toegestuurd en de weg is vrij voor de overige productiemaatschappijen. Er wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor toneel.

In 2019 komt PROIZVOD dus op de markt in Nederland. Ons doel is natuurlijk om onze wereldwijde volgers zo snel mogelijk te kunnen verblijden met de Engelstalige uitgave. Om dit te realiseren zoeken we financiering voor de vertaling. Crowdfunding.

Ik ben begonnen aan mijn tweede boek, een handboek over controle. Controle in een BDSM setting. Ik merk dat te veel beginnende seksgedreven dominante mannen denken dat zij de essentie wel begrijpen. Te veel nieuwsgierige onderdanige vrouwen, onbekend met de fundamenten, raken als gevolg dat niemand weet wat hij of zij doet, onnodig beschadigd. Zij verlaten dan onnodig en helaas het toneel in de overtuiging dat het niets voor hen is. Het handboek is dan ook niet alleen voor beginnende Dominant, maar ook voor beginnende subs en stellen die graag willen beginnen vanuit een realistische veilige basis en verwachting. De verwachting is dat 2020 het boek op de markt komt.

Het beste nieuws is natuurlijk dat PROIZVOD eindelijk dit jaar wordt uitgegeven! Meer dan drie jaar duurt het project al. Ik verwacht door het thema ‘vrouwenhandel’ een heftige reactie in de media. Het is een groot en serieus probleem dat men wel erkent, maar waar men niet over wil praten.

PROIZVOD laat geen ruimte om dat niet te doen.

Hopelijk draagt het bij aan een oplossing voor de vrouwen en meisjes voor wie dit nog wel steeds de dagelijkse keiharde realiteit is.

SL78

Neem contact met ons op als je een positieve bijdrage denkt te willen en kunnen leveren!

Groet Justin

Blijf op de hoogte

Als er een update is van het blog (of beter: hard nieuws over het boek), sturen we je meteen een kort berichtje.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze Privacyverklaring.