a preview of the site for open graph data
proizvod
Een blog over het
schrijven van een boek
Blog

De buurvrouw

27 april 2017

Bijna een jaar verder.

Ik heb ongeveer een derde van alle delen in de planner geschreven. Het is een beetje versplinterd qua volgorde. Er is ook weer de vicieuze cirkel van het veilige gebied. Ik merk dat ik voor intensieve delen mentaal ver en diep terug moet gaan. Daar haal ik de betreffende omstandigheid uit de donkere archieven en beleef ik het weer. Ik ruik de gangen en het leer van de bank, het huis in Dakovo.

Ik kom niet weg met ik voelde mij toen zo. Ik moet terug naar toen, herbeleven, de intensiteit van het geheel, de psyche en het gevoel. Het kost me veel moeite. Dit is niet de kwaliteit die verwacht wordt en in mij zit. Ik heb daarom besloten om de zomervakantie mij te richten op het herschrijven en het talent laten ontwaken.

Ik merk dat stukken veel treffender en directer  worden, meer to the point en helder.

Ruim 200 pagina’s herschreven en weer ingeleverd. Na de vakantie zal iedereen weer opnieuw gaan lezen. Ik vind het bijzonder dat ik mensen om mij heen mag hebben die het steeds opnieuw lezen, steeds maar weer. Mensen die enthousiast zijn en om nieuwe tekst vragen maar moeten wachten. Terwijl wanneer ik iets inlever, dan verwacht ik dat zij alles laten vallen om het te lezen en te beoordelen. Gelukkig zijn zij oprecht kritisch en zetten zij door, ook al hijg ik dwangmatig in hun nek.

Er raken nu steeds meer mensen bekend met het proces. Met name in de straat waar ik woon. Steeds meer buurvrouwen raken bekend met het gegeven dat de buurman toch echt serieus een boek schrijft over vrouwenhandel. De buurvrouwen kennen mij allemaal en zien in mijn handelen en omgang, zonder dat ze het weten, de erfenis van mijn verleden. Precies dat doet sommige buurvrouwen twijfelen over het fictiegehalte. Er zal toch wel iets van waar zijn dan?

Lieve buurvrouwen, het is allemaal waar, maar dat mag niemand weten. Ondanks de verwerpelijkheid willen alle buurvrouwen meelezen. Ik heb er één uitgekozen, de rest vraag ik te lezen als af is. Ik ben benieuwd.

Het hoofdstuk van Ivanka, of de Adelaar zal haar wel aan het denken zetten.

Blijf op de hoogte

Als er een update is van het blog (of beter: hard nieuws over het boek), sturen we je meteen een kort berichtje.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze Privacyverklaring.