a preview of the site for open graph data
proizvod
Een blog over het
schrijven van een boek
Blog

Het beste stuk tot nu toe

25 februari 2017

Er is weer een stuk ingeleverd en Ivanka is vastgelegd. De mensen die meelezen zijn geschrokken en ontdaan. Ze vinden het veel te heftig. Ze hebben het beleefd alsof ze erbij waren. Er is er zelfs één boos op mij persoonlijk. Het is fictie toch? Het thema leent zich niet voor sprookjes, rozenblaadjes en mooie verhalen. Dit is de keiharde realiteit en het interesseert mij niets dat er het label fictie wordt opgeplakt.

Als het ingeleverde stuk verder wordt besproken blijkt dat de emotie goed is. Bijna iedereen heeft het in één adem gelezen. Eén heeft gehuild en één heeft medelijden met mij. De stijl is goed, het leest goed, het gevoel is authentiek en is keihard binnengekomen. Een heftig aspect van het verhaal wordt ondanks de verwarring en emotionaliteit weggeschreven als het beste stuk tot nu toe.

Ik moet er geen mooi verhaal van maken of inhouden omwille de gevoelens van mijn omgeving of de maatschappij. Ik moet geen rekening houden met wat iemand anders vindt. Zolang ik de waarheid niet vertel zoals het werkelijk is gegaan dan zal dit boek er nooit komen. De waarheid dus en fictie loslaten, want dat is het label voor de markt.

Blijf op de hoogte

Als er een update is van het blog (of beter: hard nieuws over het boek), sturen we je meteen een kort berichtje.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze Privacyverklaring.