a preview of the site for open graph data
proizvod
Een blog over het
schrijven van een boek
Blog

Het gaat echt beginnen

10 mei 2016

Vandaag ben ik echt begonnen met schrijven, jarenlang heeft het gerijpt, zich gevormd en gedestilleerd tot zuiverheid.

Te veel mensen zeggen tegen mij zeggen dat het verhaal te heftig is en ik er vooral niet aan moet beginnen. Het is een beladen thema, dat erken ik heus, en men verwacht bij publicatie maatschappelijke verontwaardiging. Sextrafficking, in de volksmond ‘vrouwenhandel’ genoemd, is tegenwoordig terecht actueel nieuwsthema. Het is een miljardenbusiness geworden, die lastig is aan te tonen en nog lastiger om aan te pakken. Soms rolt de politie een netwerk op, is er een verdacht opgepakt en zijn enkele vrouwen ontzet, maar het stelt helemaal niets voor. Het is een krasje op de lak van een tank.

Op de vraag of iemand mijn boek zou kopen wordt steevast bevestigend geantwoord, uit interesse voor het thema, mijn schrijfstijl of de beleving vanuit de psyche. Er zijn ook mensen die het bewust verwerpen, maar het verhaal wel mentaal erotiseren. Hoewel het boek zal gaan over de psyche in mijn hoofd en niet over de afgeleide seks, kan ik mij voorstellen dat met de juiste mindset, het verhaal voor hen een erotiserende werking kan hebben.

Moet ik denken aan mijn familie, mijn vriendin en kinderen, mijn werkgever of omgeving? Het onderwerp heeft terecht maatschappelijk veel aandacht, dus waarom zou men dit boek verketteren terwijl het indirect is bedoeld om bij te dragen aan een serieus gesprek over een serieus groot probleem? In hoeverre zijn interesse en afkeuren dan gerelateerd, want ik mag mij toch laten informeren over iets dat ik desalniettemin afkeur?

Ik wil met dit boek daarom ook bereiken dat een brede doelgroep interesse heeft, of het nu gaat om mijn psyche, de spanning en het illegale van de criminaliteit, dan wel de associatie met een erotische fantasie. Ik wil mijn kwelling delen, vrouwenhandel is onmogelijk tegen te houden, ik ken het van binnenuit en weet waarover ik spreek.

Het beginnen met schrijven wil ik graag aftrappen door met deze blog te starten. Zo kan ik delen wat de ontwikkelingen zijn en wat ik bij het schrijven van dit verhaal ervaar. Ik heb mijzelf ervan overtuigd dat wanneer ik deze blog nu gelijk deel met vrienden of zelfs online, het mogelijk een vlucht krijgt en de sociale feedback een stem heeft in richting en lading van het boek. Dit boek mag enkel authentiek, zuiver en waar zijn, dus het delen doe ik wel ik wanneer ik aan de vooravond sta dat het echt iets wat gaat worden.

Ik roep stoer dat ik het in een paar maanden wel redt, maar volgens sommigen kan het wel jaren duren en meent dat het gaat om kwaliteit, niet om kwantiteit. In mijn hoofd kunnen het wel 1000 pagina’s worden, want als het toch de waarheid moet worden, dan ook maar alle waarheid.

Het is verjaard en ik ben vrij. Nu kan ik bijdragen aan de oplossing.

Blijf op de hoogte

Als er een update is van het blog (of beter: hard nieuws over het boek), sturen we je meteen een kort berichtje.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze Privacyverklaring.