a preview of the site for open graph data
proizvod
Een blog over het
schrijven van een boek
Blog

Het gaat echt beginnen

10 mei 2016

Vandaag ben ik begonnen met schrijven. Het zit al zo lang in mijn hoofd, jarenlang heeft het gerijpt, zich gevormd en gedestilleerd tot zuiverheid. Het is begonnen.

Als ik het verhaal test op onbekenden, dan zijn mensen geschokt, maar ook geïntrigeerd. Afkeuring en tegelijkertijd een bovenmatige interesse. Waarom zou ik het grote publiek dan niet gewoon de waarheid voorhouden?

Te veel mensen die tegen mij zeggen dat het verhaal heftig is en dat ik het vooral niet moet doen. Gelukkig zijn er ook veel positieve reacties. Men verwacht maatschappelijke impact en verontwaardiging. Inderdaad, het thema is beladen en ik erken dat heus. Dat is juist iets goeds. Sextrafficking, oftewel vrouwenhandel is best een dingetje. Tegenwoordig is het hot topic, en terecht. Vrouwenhandel is van alle tijden, maar het is nu wel een miljardenbusiness geworden. Vrouwenhandel is ook lastig aan te pakken. Het is lastig aan te tonen dat er een organisatie is.

Soms rolt de politie een netwerk op, is er een verdacht opgepakt en zijn er zes vrouwen bevrijdt. Het stelt helemaal niets voor. Een krasje op de lak van een tank.

Op de vraag of iemand het boek zou kopen wordt steevast bevestigend geantwoord. Nagenoeg iedereen geeft aan het boek te willen kopen. Uit interesse voor het thema, mijn schrijfstijl en de beleving vanuit de psyche. Er zijn ook mensen die het bewust verwerpen maar het mentaal wel erotiseren, die willen het ook graag lezen. Hoewel het boek gaat over de psychiatrie in mijn hoofd en niet over seks, kan ik mij tegelijkertijd ook wel voorstellen dat het met een goede mindset erotiserend kan werken. Voor iedereen die vrij is, is het wellicht prettig inbeelden in het moment. Andersom is echter geen aanrader.

Moet ik denken aan mijn familie, mijn vriendin en kinderen, mijn baan en mijn omgeving? Er zullen mensen zijn die zeggen Justin te (her)kennen en daarom niets meer uit te sluiten. Het is toch fictie? Maar zouden die mensen dat allemaal wel kunnen bevatten?

Het onderwerp heeft terecht maatschappelijk veel aandacht, dus waarom zou men dit boek verketteren terwijl het indirect bedoeld is om bij te dragen aan een serieus gesprek over een serieus probleem? In hoeverre staan interesse en afkeuren dan met elkaar in verbinding? Het is toch nog steeds realistisch om mij te laten informeren over iets dat ik desalniettemin afkeur?

Ik wil met dit boek daarom ook bereiken dat een brede doelgroep interesse heeft. Of het nu gaat om mijn psyche, dan wel de spanning en het illegale, dan wel de associatie met een fantasie. Ik wil vragen oproepen door mijn kwelling te delen. Ik ken van binnenuit, het is onmogelijk tegen te houden. Het is als een kwakje sperma. Je kunt het wegvegen en morgen hetzelfde doen. Elke kwakje is gevuld met spermacellen. Zo werkt sextrafficking.

Alles wat de politie of overheid doet met het oprollen, is als het verdampen van 1 druppel in een homogene ketel water. Er is geen structuur, maar wel vloeibaar.

Het beginnen met schrijven wil ik graag aftrappen door met deze blog te starten. Zo kan ik delen, als Justin, wat het gaat worden, wat de ontwikkelingen zijn en wat ik bij het schrijven ervaar. Ik heb mijzelf ervan overtuigd dat wanneer ik deze blog nu deel met vriendjes, het mogelijk een vlucht krijgt en de sociale feedback een stem heeft in het boek. Dit boek kan enkel authentiek, zuiver en waar zijn. Het delen doe ik wanneer ik aan de vooravond sta dat het iets wat gaat worden. Ik roep stoer dat ik het in een paar maanden wel redt, maar volgens sommigen kan het wel jaren duren.

Het is bovenal ook het benadrukken van mijn zo geliefde, maar gemiste vrijheid. We gaan beginnen. Mijn omgeving zegt dat het dat het gaat om kwaliteit en niet om kwantiteit. In mijn hoofd kunnen het wel 1.000 pagina’s worden. Als het toch de waarheid moet worden, dan ook maar alles.
Het is verjaard en ik ben vrij. Nu kan ik bijdragen aan een oplossing.

Blijf op de hoogte

Als er een update is van het blog (of beter: hard nieuws over het boek), sturen we je meteen een kort berichtje.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze Privacyverklaring.