a preview of the site for open graph data
proizvod
Een blog over het
schrijven van een boek
Blog

Onzekerheid

22 mei 2016

Vandaag heb ik veel informatie uitgeprint, niet alleen informatie over het thema, maar ook informatie over hoe een boek te schrijven en uit te geven. Internet staat vol met goede tips. Elke kop van elk document schreeuwt hoe makkelijk is om een boek te schrijven. Het is gewoon een stappenplan, maar hoe meer ik lees hoe moeilijker het allemaal wordt. Het is de opmaak van het boek, de verhaallijn, het plot, de karakters en alle schrijfregels. Het lijkt het verhaal in mijn hoofd te willen beïnvloeden en te dicteren conform welk stramien ik moet schrijven om succesvol te zijn. Mijn boek gaat over bevrijding en verlossing. Wat is dan die vrijheid nog als er regels omheen staan?

Ik heb ook een schrift gekocht en hierin de verhaallijn in grote lijnen geschetst. Ik wil er ook mijn ingevingen in optekenen, herinneringen en steekwoorden. Namen.

Mijn onzekerheid is ineens enorm en iedereen gelooft oprecht dat het kan, alleen ik moet het wel eerst schrijven. Mijn omgeving heeft mij al vaker horen zeggen dat ik ga beginnen en nemen mij ondertussen niet heel serieus meer, net zoals zij denken dat het ‘maar’ een verhaal is. Luidkeels wil ik hun ongelijk scanderen, maar hiervoor zal ik nog steeds eerst moeten schrijven.

Iemand tipte mij om met een los hoofdstuk te beginnen, ergens in de verhaallijn, gewoon een begin. Als dat gedaan is dan is er een richting over de hoeveelheid werk, een meetbare referentie.

Voorlopig ben ik aan het verzamelen en daarmee rechtvaardig ik het begin, ook al staat er nog geen letter geschreven.

Blijf op de hoogte

Als er een update is van het blog (of beter: hard nieuws over het boek), sturen we je meteen een kort berichtje.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze Privacyverklaring.