a preview of the site for open graph data

Op 6 mei verschijntProizvodmijn koninkrijk tartarus in de wereld van de vrouwenhandel

Proizvod is het verhaal van binnenuit, over de wijze van handelen, de gehanteerde methodes en de structuur van sex trafficking. Het beschrijft de indoctrinatie en manipulatie van de slachtoffers. Hoe de vrouwen, ontdaan van hun identiteit, verkracht, getatoeëerd en geconditioneerd werden en hoe ze vanuit het buitenland naar West-Europa werden getransporteerd.

Justin Zeit (1972) besloot zijn ervaringen met de vrouwenhandel op te schrijven vanuit het perspectief van de dader. Hij koos ervoor om nu, bijna 25 jaar later, het verhaal alsnog te vertellen. Hoe een student uit nieuwsgierigheid en zucht naar avontuur begint met ogenschijnlijk onschuldige reizen als medepassagier tot aan het moment dat er geen weg meer terug is.

‘Proizvod’ (Kroatisch voor ‘product’) is een bijna ziekmakend relaas van gruwelijkheden, maar het laat ook de denkwijze van de mensenhandelaar zien. Waarom deed hij wat hij deed? En waarom kon hij dat zo overtuigend voor zichzelf rechtvaardigen?

Het is de ontluisterende en ongevoelige wereld van sex trafficking, waar de vrouw slechts lijkt te bestaan als genummerd product, zonder identiteit en zonder stem.

Met dit boek wil hij de mensen de ogen openen. De vrouwenhandel is nog steeds een verzwegen grote open wond in de Nederlandse maatschappij.